آموزش نحوهی برطرف سازی خطای برقراری ارتباط با پایگاه داده در وردپرس
یکی از خطا های جدی که وبسایت وردپرسی شما را برای کاربران غیرقابل دسترسی میکند، خطای برقراری ارتباط با پایگاه داده در وردپرس میباشد. خطای برقراری ارتباط با پایگاه داده هنگامی رخ میدهد که وردپرس قادر به ایجاد ارتباط با دیتابیس نباشد. عوامل زیادی وجود دارند که میتوانند در برقراری ارتباط با پایگاه داده در وردپرس تداخل ایجاد کنند. به همین دلیل عیبیابی این خطا برای مبتدیان معمولا کمی دشوار است.
بانک اطلاعاتی نرمافزاری است که امکان ذخیره، سازماندهی و بازیابی دادهها را برای نرمافزارهای دیگر آسان میکند. وردپرس به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا، از یک پایگاه داده برای ذخیره کلیه مطالب و سایر دادههای وبسایت شما استفاده میکند. هر بار شخصی به وبسایت شما مراجعه نماید وردپرس به پایگاه داده متصل شده و اطلاعات و داده های وبسایت را از آن پایگاه داده برداشت میكند.
وردپرس برای اتصال به دیتابیس به اطلاعات زیر نیاز دارد:
- نام پایگاه داده
- نام کاربری پایگاه داده
- رمز عبور پایگاه داده
- آیپی سرور پایگاه داده
این اطلاعات در فایل پیکربندی وردپرس با نام wp-config.php ذخیره میشود. اگر هر یک از این موارد نادرست باشد؛ وردپرس نمیتواند به سرور پایگاه داده متصل شود. بنابراین در این شرایط طبیعی است که خطای برقراری ارتباط با پایگاه داده را شاهد باشید. این خطا یکی از رایجترین خطاهای وردپرس است. جدا از موارد ذکر شده در بالا، در صورت خرابی سرور پایگاه داده یا خرابی فایلهای پایگاه داده نیز این خطا میتواند رخ دهد.
در این مقاله خطای برقراری ارتباط با پایگاه داده در وردپرس را بررسی نموده و نحوه برطرف نمودن این خطا را آموزش خواهیم داد.
چه عواملی باعث ایجاد خطای برقراری ارتباط با پایگاه داده میشوند؟
این خطا میتواند به دلایل زیر رخ دهد:
- وارد کردن اطلاعات نادرست در تنظیمات وردپرس
- قطع کانکشن پایگاه داده
- عدم پاسخگویی سرور پایگاه داده
چک کردن اطلاعات اتصال به دیتابیس
معمول ترین دلیل خطای برقراری ارتباط با پایگاه داده، نادرست بودن اطلاعات ثبت شده در دیتابیس است. گاهی ممکن است به علت نادرست بودن اطلاعات وارد شده در پایگاه داده با این خطا مواجه شوید. اطلاعات پایگاه داده یا همان دیتابیس در فایل wp-config ثبت میشود که از فایل های مهم پیکربندی وردپرس است.
به منظور چک کردن تنظیمات نام کاربری و پسوورد اتصال به دیتابیس میبایستی مراحل زیر را طی نمایید:
به حساب هاست سایتتان وارد شده و مطابق تصویر زیر بر روی پایگاه داده MySQL در زیر بخش دیتابیس کلیک کنید.
- اکنون شما به صفحه مدیریت دیتابیس وارد شده اید در قسمت Current Databases میتوانید نام پایگاه های داده و نام کاربرهای مربوطه به آن را مشاهده نمایید.
- به بخش Current Users اسکرول نمایید، در این قسمت میتوانید با کلیک بر روی گزینه Change Password موجود در مقابل هر نام کاربری، رمزعبور آن را تغییر دهید.
- پس از تایید اطلاعات از جمله نام دیتابیس، نام کاربری و رمزعبور، این اطلاعات را با اطلاعات موجود در فایل wp-config تطابق دهید. به منظور بررسی این فایل ابتدا وارد پنل هاست خود شوید و فایل را بیابید و پس از بازکردن فایل با کلیک راست بر روی آن و گزینه Edit را انتخاب نمایید.
در فایل باز شده، موارد زیر را بررسی نمایید:
database_name_here : در این بخش نام دیتابیسی که هنگام نصب وردپرس ایجاد کردید باید موجود باشد.
username_here : این بخش باید شامل نام کاربری دیتابیس ایجاد شده باشد.
password_here : رمزعبوری که درهنگام ساخت دیتابیس وارد کرده اید در این بخش باید باشد.
اکنون مجددا وارد سایت خود شوید و چک کنید که آیا خطا رفع شده است یا خیر. درصورت عدم رفع خطا , مشکل عامل دیگری است که در ادامه بررسی خواهیم نمود.
تعمیر بانک اطلاعاتی وردپرس
اگر در wp-admin خطاهای مختلفی مانند “یک یا چند جدول از بانک اطلاعاتی در دسترس نیست. ممکن است نیاز به تعمیر دیتابیس داشته باشید.” میتوانید این کار را با اضافه کردن کد زیر در فایل wp-config.php خود انجام دهید.
;define(‘WP_ALLOW_REPAIR’, true)
پس از انجام این کار با مراجعه به این صفحه، تنظیمات را مشاهده خواهید نمود:
http://www.yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php
پس از طی مراحل و اتمام تعمیر و بهینهسازی دیتابیس خود، این کد را از فایل wp-config.php حذف نمابید.
بررسی در دسترس بودن سرور دیتابیس
اگر به نظرتان همه چیز درست میباشد اما با این وجود هنوز وردپرس نمیتواند به بانک اطلاعاتی شما متصل شود، ممکن است سرور پایگاه داده شما خاموش بوده یا در دسترس نباشد. در دسترس نبودن دیتابیس معمولا به دلیل وجود ترافیک سنگین روی سرور رخ میدهد. در واقع در این شرایط سرور نمیتواند بار ترافیکی ایجاد شده را تحمل کند. در این شرایط سرعت سایت شما کند خواهد شد و برای برخی از کاربران ممکن است خطا رخ دهد. بنابراین بهترین کاری که شما باید انجام دهید این است که با پشتیبانی ارائه دهنده هاست خود تماس گرفته و از آنها بخواهید که در مورد مشکل در دسترس نبودن پایگاه داده وبسایت، شما را راهنمایی نمایند.
اگر میتوانید ارتباط برقرار کنید، باید این موضوع را بررسی کنید که آیا کاربری که با آن وارد شدهاید دارای مجوز کافی میباشد. یک فایل جدید با نام testconnection.php ایجاد کرده و کد زیر را در آن وارد کنید.
حتماً نام کاربری و رمزعبور را جایگزین نمایید. حال میتوانید این فایل را در سیپنل وبسایت خود بارگذاری نموده و از طریق مرورگر به آن دسترسی پیدا کنید. اگر اسکریپت با موفقیت متصل شد، این به این معنی است که کاربر شما اجازه کافی دارد و عامل خطا چیز دیگری است. در این شرایط باید به فایل wp-config برگردید تا مطمئن شوید که همه موارد صحیح است.
اصلاح آدرس سایت
اگر وبسایت خود را به دامنه جدیدی منتقل نمودهاید و فراموش شده که آدرس صحیح را در تنظیمات وردپرس جایگزین نمایید و یا به هر دلیل دیگری تغییر در آدرس سایتتان ایجاد شده که منجر به عدم تطابق آدرس ذخیره شده در دیتابیس و آدرسی که از روی آن در حال فراخوانی سایت هستید، شده باشد، همین مسئله میتواند دلیل بوجود آمدن خطای برقراری ارتباط با پایگاه داده باشد.
برای رفع این مشکل ابتدا به فایل wp-config.php در هاست خود مراجعه نموده و در این فایل به دنبال خطوط زیر بگردید:
;define('WP_HOME','http://your-site.com')
;define('WP_SITEURL','http://your-site.com')
پس از یافتن خطوط بالا، اطمینان حاصل نمایید که آدرس درج شده در بخش http://your-site.com دقیقا مطابق با آدرس سایت شما باشد. اما اگر این دو خط در فایل مذکور وجود نداشت، خودتان آنها را به فایل wp-config.php اضافه نموده و آدرس صحیح سایتتان را در آن قرار داده و تغییرات را ذخیره نمایید. مجددا وبسایت خود را مورد بررسی قرار دهید تا ببینید که آیا مشکل برطرف شده یا خیر. اگر مشکل همچنان پا برجا بود، خطوط درج شده را حذف کنید و عیب یابی را ادامه دهید.
راه اندازی مجدد وب سرور
اگر روی سرور اختصاصی، لوکال هاست و یا سرور مجازی (VPS) هستید ممکن است بتوانید با راه اندازی مجدد سرور خود این خطا را رفع نمایید. با انجام این کار دیتابیس و سرور وب شما مجددا راه اندازی شده و برخی مشکلات موقت ممکن است رفع شوند.